...

İktisat Bölümü

2022-2023 Güz Dönemi Ders Kayıtları Hakkında
12/09/2022

KAYIT DÖNEMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Ders kayıtları ile ilgili tüm sorumluluk öğrenciye aittir. Ders kaydını doğru ve zamanında yapmak öğrencinin sorumluluğundadır. Öğrenciler tabi oldukları müfredata bakarak ders kaydını yapmalıdır:

 2017 ve sonrası girişli öğrencilerin tabi olduğu müfredat:

https://dosyalar.nevsehir.edu.tr/c1d3f05f82924c8c3f79b750f38d4ebc/ikt_noio_2017denitibaren.pdf

2017 öncesi girişli öğrencilerin tabi olduğu müfredat:

https://dosyalar.nevsehir.edu.tr/342a4b6899dac737398d3f10f1c978c5/ikt_noio_2017oncesi.pdf

Tüm öğrenciler alt sınıflardan almadıkları ve kaldıkları dersler varsa öncelikli olarak onları almalıdır. Daha sonra AKTS'lerinin yettiği ölçüde mevcut sınıfındaki dersleri alabilirler. Örneğin bir 3. sınıf öğrencisi öncelikle 1. sınıf ve 2. sınıftan kaldığı ya da alamadığı dersleri,  daha sonra 3. sınıftan alması gereken dersleri almalıdır.Yani öğrenciler 2. sınıftan bir dersini bırakıp 3. sınıf derslerini alamazlar. Bu kurallar seçmeli dersler için de geçerlidir.

  2) DERS SEÇİMİ:

a) Ders seçiminde ders programları kontrol edilmeli ve çakışan dersler alınmamalıdır.

b)  Kaldığı bir seçmeli dersi değiştirmek isteyen ya da kaldığı seçmeli ders bu dönem açılmayan öğrenciler, dilekçe ile öğrenci işlerine ya da bölüm başkanlığına başvurmalıdır. Bırakılan seçmeli ders ile yerine alınacak seçmeli ders aynı sınıftan olmalıdır. Bu  kapsamdaki seçmeli ders değişiklikleri sadece dilekçe ile fakülte yönetim kurulu kararı ile yapılmaktadır. Öğrenci kaydını yaparken kesinlikle kendisi yeni seçmeli dersi seçmemelidir. Böyle yapıldığında öğrencinin kaldığı ders de üzerinde görünmeye devam etmektedir.

c) Her dönem alınması gereken seçmeli ders sayısından fazlası alınmamalıdır. Fazladan alınan seçmeli ders kesinlikle diğer sınıflara sayılmaz.

3) ÜST SINIFTAN DERS ALMA KOŞULLARI:

*Genel not ortalaması 3.00’ın üzerinde olmak, başarısız dersi bulunmamak ve programın öğrenme çıktıları göz önüne alınarak danışman öğretim elemanının onayıyla bir üst sınıftan ders alabilir.

**Birinci sınıf öğrencileri üst dönemlerden ders alamaz. Ancak bu öğrencilerden muafiyet talebinde bulunanlar, azami ders yükü sınırları içinde kalmak şartıyla muaf tutuldukları kredi kadar üst sınıflardan ders alabilir.

4) OSD KODLU SEÇMELİ DERSLER (3. SINIFLARIN DİKKATİNE) "2017 ve sonrası" müfredata  tabi olan 3. sınıf öğrencilerimiz 3. sınıf güz yarıyılı (V. yarıyıl) müfredatından almaları gereken 3 seçmeli dersten birini OSD kodlu seçmeli derslerden almak zorundadır.  Önemli:  Öğrenciler kendi bölümünce açılan OSD kodlu seçmeli derslere kayıt yaptıramaz. Örneğin İktisat bölümü öğrencileri OSD-İKT kodlu kendi bölümleri tarafından açılan seçmeli dersleri alamaz. Diğer OSD kodlu seçmeli dersleri almaları gerekmektedir. Ayrıca başka bölümler tarafından açılan ama kendi bölüm ders müfredatınızda yer alan OSD dersleri de seçilmemelidir (Örneğin başka bölümlerin açtığı Kamu Maliyesi, Türkiye Ekonomisi, Pazarlama İlkeleri, Türk Vergi Sistemi gibi).

5) Bilimsel Kültürel Etkinlikler I dersi (2. Sınıfların Dikkatine) 2. sınıf öğrencilerinin almaları gereken 3 seçmeli dersten biri mutlaka Bilimsel Kültürel Etkinlikler I dersi olmalıdır. Diğer seçmeli dersleri 2. sınıf seçmeli ders havuzu içinden seçmeleri gerekmektedir.